vineri, 20 decembrie 2013

Tanar “NEO-NAZIST” din ARAD prins in timp ce vindea BOMBE artizanale


Anchetatorii cred că tânărul ar avea legătură cu o grupare extremistă, deoarece pe poarta casei sale au găsit desenată o svastică, cifrele 14/88 dar și două cifre ”8”, cunoscut simbol neonazist. 14 = “We must secure the existence of our people and a future for White Children.” si 88 simbolizeaza: Heil Hitler, litera H fiind a 8a din alfabet (88 = HH = Heil Hitler) În această seară urmează să fie duse la audieri mai multe persoane cu care tânărul a intrat în contact pe durata confecționării bombelor.
Bombele descoperite la locuinţa aradeanului au fost duse în poligonul ISU Arad de către ofiterii SRI. Una dintre ele urmează să fie detonată acolo, iar cea de-a doua este păstrată la dosar, ca probă.
Tânărul a fost capturat în urma unei acţiuni a procurorilor DIICOT Timişoara, a Poliţiei de Frontieră Timiş, cu ajutorul lucratorilor SRI Arad. Aceştia au descins acasă la fabricantul de bombe, împreună cu specialisti pirotehnicieni care urmează să le dezamorseze. Şi-a adunat informaţiile de pe internet şi de la un inginer chimist Tânărul a fost monitorizat mai multe luni de anchetatori, care i-au urmărit îndeaproape mişcarile şi l-au înregistrat. Ofiţerii Serviciului de Informaţii Arad aveau să afle că bărbatul construia dispozitivele explozive în propria casă, într-un laborator clandestin. S-a documentat intens pe internet, de unde a descărcat un manual de terorism, în care se descria pas cu pas modul în care se pot confecţiona bombele. A studiat îndelung proporţiile substanţelor de care avea nevoie pentru a realiza dispozitivele explozive, apoi s-a apucat de treabă. Tânărul şi-a găsit şi ajutoare: un furnizor de materii prime din Bucureşti şi un inginer chimist, căruia îi cerea sfaturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu